Menu

Historien

Nordkraftudstillingen er en medlemsforening

Nordkraftudstillingen er en forening ledet af en frivilligt arbejdende bestyrelse bestående af fem personer. Medlem af foreningen er alle, der har fået et eller flere værker antaget på NK. Foreningens øverst besluttende myndighed er generalforsamlingen/kunstnermødet, der afholdes hvert andet år på lige årstal i forbindelse med udstillingen.

Censorpanelet

Censorpanelet, der består af fem kunstnere eller kunstfaglige personer, udpeges af NKs bestyrelse.  

Historien

På en stiftende generalforsamling 5. oktober 2012 blev der dannet en forening med navnet Nordkraftudstillingen. Foreningens bestyrelse fik hermed ansvaret for afholdelse af Nordkraftudstillingen fremover.

Umiddelbart forinden, i september 2012, afholdtes Nordkraftudstillingen for første gang, i Kedelhallen i Nordkraft, Aalborg. 
Nordkraftudstillingen flyttede i 2014 fra Kedelhallen til Kunsthal NORD i Nordkraft og fik dermed bedre rammer for både værkerne og publikum.
Nordkraft danner til stadighed rammen om et væld af forskellige kulturelle aktiviteter og har dermed et bredt sammensat publikum, ikke bare fra Aalborg men fra hele regionen.
Også NK16 blev afholdt i Kunsthal NORD. NK18 blev aflyst pga. lokalemangel. NK20 skulle afholdes i PixlArt i Østervrå, men måtte desværre aflyses pga. covid-19.