Om Nordkraftudstillingen

Nordkraftudstillingen er en medlemsforening
Nordkraftudstillingen er en forening ledet af en frivilligt arbejdende bestyrelse bestående af fem personer. Medlem af foreningen er alle, der har fået et eller flere værker antaget på NK. Foreningens øverst besluttende myndighed er generalforsamlingen/kunstnermødet, der afholdes hvert andet år på lige årstal i forbindelse med udstillingen.

Censorpanelet
Censorpanelet, der består af fem kunstnere eller kunstfaglige personer, udpeges af NKs bestyrelse.  

Historien
På en stiftende generalforsamling 5. oktober 2012 blev der dannet en forening med navnet Nordkraftudstillingen. Foreningens bestyrelse fik hermed ansvaret for afholdelse af Nordkraftudstillingen fremover.

Umiddelbart forinden, i september 2012, afholdtes Nordkraftudstillingen for første gang, i Kedelhallen i Nordkraft, Aalborg. Censorerne i 2012 var Finn Have, billedkunstner, Jette Wiistoft Noyes, billedkunstner, Poul Bækhøj, skulptør og Anne Lie Stokbro, kunsthistoriker.

Nordkraftudstillingen flytter i 2014 fra Kedelhallen til Kunsthal Nord på Nordkraft. Her er samme rustikke udtryk som i Kedelhallen og samtidig bedre rammer for både værkerne og publikum.
Nordkraft danner til stadighed rammen om et væld af forskellige kulturelle aktiviteter og har dermed et bredt sammensat publikum, ikke bare fra Aalborg men fra hele regionen.

Forløberen for Nordkraftudstillingen har været en række censurerede udstillinger i Aalborg, afholdt i årene 2007-2011, med især billedkunstnerne Margrethe Christensen og Lars Stender som drivkraft.


Nordkraftudstillingen
Kontakt: info@nordkraftudstillingen.dk
Nordkraftudstillingen på Facebook
Nordkraftudstillingen
Edgar Funchs Vej 1, 9000 Aalborg
Tlf. 71992498